Zo restyle je je huis

Samenvatting Artikel

Zo restyle je je huis feature image 01

Wil jij voor een langere tijd de inrichting van jouw huis veranderen? Dan is het de hoogste tijd voor verandering. Het herinrichten van jouw woning is lastig, want waar moet je nou beginnen? Er zijn diverse manieren om jouw huis te restylen. Benieuwd naar de mogelijkheden? In dit artikel lees je alles over het restylen van jouw huis.

1. Persoonlijke schilderijen

Al een langere tijd op zoek naar een uniek schilderij? Laat een persoonlijk schilderij maken en hang deze op in jouw huis. Je kunt ervoor kiezen om een vakantiefoto te laten schilderen, een familiefoto of een portret. Een portret hoeft niet altijd van een persoon te zijn, maar kan ook van jouw persoonlijke viervoeter worden gemaakt. Een schilderij met een persoonlijke touch kan veel waarde en herinneringen met zich mee brengen. Bovendien zorgen de texturen van de verf weer voor een warm en gezellig gevoel.

2. Fleurige bloemen

Plaats in jouw huis fleurige bloemen. Geef jouw huis een nieuwe look met verschillende soorten bloemen. Laat een boeket maken bij de bloemist of ga eens langs een tuincentrum. Een kleurrijk boeket zorgt ervoor dat jouw huis een gezellige sfeer geeft. Een andere optie is het ophangen van verschillende hangplanten. Een andere leuke toevoeging aan jouw huis is een moswand. Een moswand kan gemaakt worden van één kleur mos, maar je kan er ook voor kiezen om een patroon hierin te verwerken. 

Fleurige bloemen feature image 03

3. Ander kleurgebruik

Maak gebruik van een ander kleurenpalet. Heb jij in jouw woning veel basic kleuren, zoals wit, beige of grijs? Ga eens voor een andere kleur. Combineer de basic kleuren met een felle kleur. Denk hierbij aan de kleuren: roze, geel, rood of blauw. Dit betekent niet dat je gelijk alle muren in jouw huis een andere kleur moet geven, maar laat deze kleuren terugkomen in diverse accessoires. Plaats op de bank verschillende kussens waarbij er een kleur in is verwerkt of maak gebruik van een accessoire die een statement maakt. 

4. Een nieuw vloerkleed

Koop een nieuw vloerkleed. Geef jouw huis een warm en sfeervol gevoel door gebruik te maken van vloerkleden. Er zijn verschillende vloerkleden die een groot verschil maken in jouw woning. Wil je voor een klassieke look gaan? Kies dan voor een perzisch vloerkleed. Ga je liever voor een moderne look? Ga dan voor een vloerkleed met een minimalistisch patroon. Een andere mogelijkheid is om verschillende vloerkleden met elkaar te combineren. Hierbij combineer je diverse prints en stoffen met elkaar. 

5. Verplaats accessoires

Verplaats je accessoires in jouw huis. Het verplaatsen van jouw accessoires maakt een groot verschil tijdens het restylen van jouw woning. Probeer eens de accessoires die in jouw woonkamer staan te verplaatsen naar de slaapkamer. Verander de kussens op de bank door ze anders neer te leggen. Heb je een grote boekenkast? Sorteer jouw boeken eens op kleur of creëer een patroon. 

Met deze mogelijkheden zorg jij ervoor dat jouw huis weer een nieuwe inrichting krijgt. Het restylen van een woning hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Zelfs met de accessoires die je in huis hebt verander je al veel in jouw huis. 

Recente blog artikelen
Hout als decoratief element
Hout is ideaal als decoratief element. Het voegt een warme en charmante sfeer
De trends op het gebied van gordijnen
Gordijnen zorgen voor privacy, maar worden ook gebruikt om een statement te maken.
Soorten tafellampen voor in je woonkamer
Zorg voor meer sfeer in je woonkamer door gebruik te maken van tafellampen.