Woontrends 2022

Samenvatting Artikel

Woontrends 2022 uitgelichte afbeelding 01

De nieuwste woontrends van 2022

Wil jij de nieuwste woontrends van 2022 in huis halen? Dan zit je hier helemaal goed, want wij hebben uitgezocht wat de nieuwste trends op het gebied van interieur voor 2022 zijn en hebben ze voor je op een rij gezet. Dit jaar zal je vooral veel ronde vormen gaan zien en viert de industriële stijl nog steeds hoogtij. Maar wat staat ons nog meer te wachten? Lees snel verder en ontdek de nieuwste woontrends voor 2022. 

Ronde vormen

Ronde vormen zullen veel worden gezien in 2022. Hierbij kun je denken aan ronde bankstellen, eettafels, salontafels en nog veel meer. De nadruk ligt hierbij op zachte materialen. Strakke en harde hoeken horen niet bij deze interieurtrend. Er zijn al veel meubels met ronde vormen verkrijgbaar en nu deze trend helemaal in is, zijn dit er nog veel meer. Zo zie je ook ronde vormen terug bij kasten en zijn ronde spiegels ook helemaal on trend. Met ronde vormen creëer je een speels effect in je interieur. 

Groen in huis

Groen in huis is ook een grote interieurtrend van 2022. We zijn steeds meer thuis gaan werken en vinden het daardoor steeds belangrijker om zowel buiten als binnen met elkaar te betrekken. De kamerplant was al een graag geziene gast, maar in ons interieur zullen er steeds meer grote planten en bomen te zien zijn. Kies ervoor om twee grote planten met elkaar te combineren of combineer juist meerdere kleine planten met elkaar. En wanneer je ze ook nog met natuurlijke materialen combineert zoals linnen vloerkleden of plaids, ben je helemaal on trend.

Teddy

Ook teddy is een nieuwe interieurtrend. De teddy trend zag je al in de modewereld terug in de vorm van jassen, tassen en vesten van bouclé stof. Dit jaar zal deze stof in diverse meubels en accessoires worden verwerkt, waardoor je interieur een warme en knusse uitstraling krijgt. Deze trend zal naar verwachting dan ook nog lang in blijven. Ben je al dol op de teddy trend, dan is het zeker leuk om dit door te trekken naar jouw interieur.

Duurzaamheid

Duurzaamheid was in 2021 al volop onder de aandacht. In 2022 zal dit nog veel meer zijn. Mensen worden namelijk steeds meer bewust van de impact die zij op de planeet hebben. Ook zijn onze energiekosten gestegen en zijn onze boodschappen duurder geworden. Duurzaamheid is geheel gericht op het bewust zijn van de impact die je op de aarde hebt en zodoende probeert impulsaankopen te voorkomen. Je denkt meer na over of datgene wat je aanspreekt iets is wat je ook echt nodig hebt en waar het product vandaan komt. Meubels en accessoires die op een eerlijke manier gemaakt zijn, daar draait het om.

Japandi

Japandi is een grote trend in 2022. De kenmerken van deze trend zijn het gebruik van rustige kleuren in het interieur, zoals wit of crème, lichte grijstinten en terracotta. Ook zachte pasteltinten horen bij deze trend. Bij Japandi staat het gebruik van natuurlijke materialen centraal. Je kunt hierbij denken aan hout, riet, enzovoort. Omdat Japandi een rustige interieurstijl is, is het belangrijk je interieur zo minimalistisch mogelijk te houden. Maak gebruik van organische vormen in je meubels en pas deze eventueel ook toe via posters of vloerkleden. 

Met welke woontrend voor 2022 ga jij jouw interieur aankleden?

Recente blog artikelen
Hout als decoratief element
Hout is ideaal als decoratief element. Het voegt een warme en charmante sfeer
De trends op het gebied van gordijnen
Gordijnen zorgen voor privacy, maar worden ook gebruikt om een statement te maken.
Soorten tafellampen voor in je woonkamer
Zorg voor meer sfeer in je woonkamer door gebruik te maken van tafellampen.