Tips om je woonkamer te stylen

Samenvatting Artikel

Tips Woonkamer uitgelichte afbeelding 01

Woonkamer stylen? Lees snel deze tips!

Ben jij op zoek naar tips om je woonkamer te stylen? Het stylen van je woonkamer hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met onze handige tips kun je jouw woonkamer binnen no time van een sfeervolle en trendy uitstraling voorzien. Wist jij al dat spiegels ervoor zorgen dat je woonkamer optisch groter lijkt? Hierover en meer vertellen wij in dit artikel. Lees snel verder en ga meteen aan de slag met het stylen van jouw woonkamer!

Bedenk waar je de ruimte voor gebruikt

Bedenk allereerst waar je de ruimte voor wilt gebruiken. Wil je het liefst alleen een zithoek creëren of ben je ook van plan om van je woonkamer een werkplek te maken? Als je dit duidelijk hebt voor jezelf, kun je jouw woonkamer beter indelen.

Leg een houten vloer

Met een houten vloer geef je je woonkamer een warme en authentieke uitstraling. Wanneer je echter een minder groot budget hebt, kun je ook kiezen voor laminaat met een houtlook. Dit is een prima alternatief voor de echte houten vloer en het verschil met echt hout is voor het oog vrijwel minimaal. Laminaat is bovendien eenvoudig zelf te leggen.

Koop een trendy vloerkleed

Met een trendy vloerkleed kun je jouw woonkamer sfeervol aankleden. Zorg er wel voor dat het vloerkleed past bij de rest van jouw interieur. Ga voor een neutrale kleur vloerkleed of pak juist uit met een vloerkleed in een opvallende kleur. Vloerkleden met patronen zijn ook helemaal in. Kies bijvoorbeeld voor een vloerkleed met strepen of een geometrische print. 

Maak gebruik van spiegels

Door gebruik te maken van spiegels, kun je jouw woonkamer optisch groter laten lijken. Ook kun je hier een speels doorkijkje mee maken vanaf bijvoorbeeld de woonkamer naar de keuken. Op dit moment zijn ronde vormen helemaal in en zie je vooral ronde spiegels in het interieur terug. En terecht, want deze trend is werkelijk geweldig!

Haal de natuur naar binnen

Je woonkamer fleurt pas echt op van een mooie bos bloemen. Ga naar buiten en pluk je eigen veldboeket, haal bloemen bij de bloemist of ga voor iets bijzonders en plaats een boeket droogbloemen op tafel. Vergeet ook niet een paar grote kamerplanten in de woonkamer te plaatsen voor net even wat extra sfeer.

Heb je een schouw? Maak er gebruik van

Heb je een schouw in de woonkamer staan? Een schouw is ideaal voor het uitstallen van jouw accessoires. Let wel op dat je hier niet teveel accessoires op plaatst, omdat het dan al snel rommelig oogt. Plaats een paar steentjes bij elkaar op de rand van je schouw en een klein vaasje met bloemen op de andere rand. Boven de schouw kun je eventueel een mooie ingelijste poster hangen.

Hang een eyecatcher aan de muur

Wil jij jouw woonkamer geheel afmaken? Hang dan een eyecatcher aan de muur op. Dit kan grote wanddecoratie zijn, zoals een schilderij. Het kan ook een eigentijds behangetje zijn of je kunt de muren in een opvallende kleur verven. Om voor een mooi geheel te zorgen, is het belangrijk dat je accessoires op jouw eyecatcher zijn afgestemd.

Wij wensen je veel succes met het stylen van jouw woonkamer!

Recente blog artikelen
Hout als decoratief element
Hout is ideaal als decoratief element. Het voegt een warme en charmante sfeer
De trends op het gebied van gordijnen
Gordijnen zorgen voor privacy, maar worden ook gebruikt om een statement te maken.
Soorten tafellampen voor in je woonkamer
Zorg voor meer sfeer in je woonkamer door gebruik te maken van tafellampen.