Schutting trends

Samenvatting Artikel

Schutting trends uitgelichte afbeelding

Dit zijn de mooiste schutting trends voor in jouw tuin

Ben je op zoek naar de mooiste schutting trends? Wanneer je voor een nieuwe tuinafscheiding gaat kijken, heb je niet meer alleen de keuze uit standaard houten planken of een haag. Er valt tegenwoordig veel meer te kiezen. Wil je een schutting laten plaatsen? Dan zijn er diverse prachtige schuttingen verkrijgbaar, waardoor je de mogelijkheid hebt jouw tuin de gewenste luxe of sfeervolle uitstraling te geven. Zo is het helemaal in om een zo groen mogelijke schutting te hebben, wat je kunt creëren door er klimplanten over te laten groeien. Ben jij benieuwd wat de mooiste schutting trends zoal zijn? Lees dan snel verder en ontdek de mooiste schutting trends!

De gekleurde schutting

Wat een echte schutting trend is, is de gekleurde schutting. En zeg nou zelf: er is toch niets leukers dan een kleurtje op de schutting? Je kunt verschillende kleuren tuinbeits kopen. Ga bij voorkeur voor een kleur die past bij de rest van je tuinmeubilair en je interieur. Zo loopt binnen door naar buiten en zorg je voor een mooi geheel. Ga bijvoorbeeld voor een schutting in een opvallende pastelkleur of kies juist voor een aardetint zoals roestbruin. Wil je het iets minder opvallend hebben, dan kun je ook kiezen voor een grijze schutting. Transparante beits is tevens een goede optie. Zo blijft het hout zichtbaar ,maar krijgt de schutting toch een gekleurd laagje.

Zwarte tuinafscheiding

Ook zwart wordt steeds meer in tuinen teruggezien. Veel mensen kiezen ervoor hun tuinafscheiding zwart te verven. En dat zeker niet zonder reden, want een zwarte schutting heeft werkelijk een zeer mooie uitstraling. Op dit moment wordt er vooral voor gekozen om de achterwand van zwarte verf te voorzien. Dit zodat de houten planken die voor de schutting geplaatst worden hier mooi bij afsteken en er een gaaf diepte effect ontstaat. Wat je ook kunt doen, is de planken van de schutting zwart verven en de palen ertussen hun originele houtkleur te laten behouden. Uiteraard kun je ook kiezen voor een zwart grenen hout schutting. Durf te spelen met de diverse looks die er zijn en geef je schutting een unieke uitstraling. 

Voorbeeld - Zwart grenenhout horizontaal

Horizontale planken

Denk je aan een houten schutting, dan denk je wellicht direct aan planken die verticaal naast elkaar geplaatst zijn en soms worden afgewisseld met horizontale planken. Je ziet tegenwoordig steeds meer schuttingen met horizontaal gestapelde planken waar zich geen ruimte tussen bevindt. Dit staat ook wel bekend als de nieuwe variant op Zweeds Rabat, waarbij planken een uitsparing hebben en verticaal gestapeld zijn, waarbij ze aan de onderkant ietwat uitsteken. De planken zijn strak gestapeld en mooi geschuurd, waardoor de schutting een strakke look krijgt en je tuin een stuk dieper lijkt. Je kunt kiezen voor horizontale planken. Een kenmerkende eigenschap van douglas hout is dat het een warme kleur heeft en naarmate de jaren steeds meer vergrijst. Dit betekent dat je schutting er enkel mooier op wordt. Horizontale planken gaan we echt nog veel meer terugzien.

Welke schutting trends spreken jou het meeste aan?

Recente blog artikelen
Hout als decoratief element
Hout is ideaal als decoratief element. Het voegt een warme en charmante sfeer
De trends op het gebied van gordijnen
Gordijnen zorgen voor privacy, maar worden ook gebruikt om een statement te maken.
Soorten tafellampen voor in je woonkamer
Zorg voor meer sfeer in je woonkamer door gebruik te maken van tafellampen.