Een stijlvolle en duurzame badkamer

Samenvatting Artikel

Duurzame badkamer feature image 01

Wil je graag een stijlvolle en duurzame badkamer? Er zijn verschillende manieren om voor een duurzame badkamer te zorgen, maar niet alle manieren zijn even stijlvol. Ook zijn niet alle items die zorgen voor een stijlvolle badkamer duurzaam. Reden genoeg om je op weg te helpen. In dit artikel hebben wij enkele tips voor je verzameld, zodat je voor een zowel stijlvolle als duurzame badkamer kunt zorgen.

1. Kies voor infrarood verwarming

Met infrarood verwarming heb je een zowel stijlvolle als duurzame verwarming voor de badkamer. Een infrarood verwarming is op een dusdanige manier ontworpen dat hij ervoor zorgt dat de stijl van je badkamer niet teniet wordt gedaan. Deze zorgt juist voor meer stijl. De infrarood technologie zit doorgaans verwerkt in spiegels en panelen. Als je bijvoorbeeld voor de spiegel staat, voel je warmtestralen op je gezicht die dus uit de spiegel komen. Kies je voor infrarood panelen, dan zitten deze aan de wand van je badkamer. Er zijn diverse soorten panelen verkrijgbaar, waardoor je deze geheel op je badkamer kunt aanpassen.

2. Zet planten in de badkamer neer

Meer planten in huis is altijd een goed idee. Het is dan ook zeker aan te raden om jouw badkamer van een aantal planten te voorzien. Deze zorgen voor meer sfeer en gaan tevens lang mee. Uiteraard zijn lang niet alle planten geschikt voor de badkamer. Planten die wel voor de badkamer geschikt zijn, zijn de graslelie, lepelplant, bananenplant, alocasia, varens, luchtplanten en de philodendron.  Deze planten zijn uit zichzelf vrij dorstig en gedijen goed in een vochtige ruimte.

3. Breng energiezuinige verlichting aan

Breng energiezuinige verlichting in huis aan. Verlichting kost veel energie, maar als je kiest voor duurzame verlichting, bespaar je juist energie. Denk bijvoorbeeld aan LED verlichting. LED verlichting heeft een lange levensduur en is zeer energiezuinig. Deze lampen staan erom bekend 20.000 tot 40.000 branduren te hebben. Normale gloeilampen branden slechts rond de 1.000 uur. Kies je voor een spaarlamp, dan ben je al iets duurzamer bezig, maar in vergelijking met LED lampen heb je slechts 7.000 branduren. Het beste kun je dus voor LED verlichting kiezen.

4. Combineer grijs- en zwarttinten in de badkamer

Wil je een stijlvolle badkamer hebben, dan is het zeker aan te raden om grijs- en zwarttinten met elkaar te combineren. Deze kleuren hebben een zeer moderne uitstraling en toveren je badkamer binnen een mum van tijd om tot een prachtig geheel. Grijs- en zwarttinten zijn helemaal in en mogen zeker niet in jouw badkamer ontbreken.

5. Koop stijlvolle kranen

Met kranen kun je ook een verschil maken in jouw badkamer. Koop een stijlvolle kraan, zoals een gouden kraan, maar zorg er ook voor dat deze duurzaam is. Tegenwoordig zijn er diverse kranten te koop met een gepatenteerde PSD-infraroodsensor. Deze detecteren handbewegingen nauwkeurig. Kies je voor deze kraan, dan stroomt er alleen water wanneer dit ook echt nodig is. Deze kraan zorgt er dus voor dat je tot wel 50% minder water zal verspillen. En dat terwijl je van hetzelfde comfort profiteert. Als je je handen onder de kraan vandaan haalt, stopt het water direct.

Met de tips op Tijd voor Styling kies jij voor een duurzame, maar stijlvolle badkamer. Een duurzame badkamer is namelijk niet alleen maar beter voor je portemonnee, maar ziet er ook nog eens mooi uit.

Recente blog artikelen
Hout als decoratief element
Hout is ideaal als decoratief element. Het voegt een warme en charmante sfeer
De trends op het gebied van gordijnen
Gordijnen zorgen voor privacy, maar worden ook gebruikt om een statement te maken.
Soorten tafellampen voor in je woonkamer
Zorg voor meer sfeer in je woonkamer door gebruik te maken van tafellampen.